2024’ün En Çok Konuşulan YouTuber ve Influencer’ları

Sıradaki içerik:

2024’ün En Çok Konuşulan YouTuber ve Influencer’ları

e
sv

Ülkeler ve İlk Devlet Başkanları

23 okunma — 02 Ağustos 2024 20:46

Türkiye: Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanıdır. 1923 yılında Cumhuriyetin ilanıyla göreve başlamış ve modern Türkiye’nin temellerini atmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri: George Washington

George Washington, 1789 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk Başkanı olarak göreve başlamıştır. Bağımsızlık Savaşı’nın lideri olarak bilinir ve ülkenin siyasi ve ekonomik yapısının şekillenmesinde büyük rol oynamıştır.

Almanya: Friedrich Ebert

Friedrich Ebert, 1919 yılında Almanya’nın ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. Weimar Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemli rol oynamıştır ve sosyal demokrat politikalarıyla tanınır.

Fransa: Charles de Gaulle

Charles de Gaulle, II. Dünya Savaşı sonrası 1959 yılında Fransa’nın beşinci Cumhuriyetinin ilk Başkanı olmuştur. Savaş kahramanı olarak bilinir ve ülkenin yeniden inşasında büyük rol oynamıştır.

Japonya: Naruhito (Meiji Restorasyonu sonrası ilk imparator: Mutsuhito)

Naruhito, Japonya’nın günümüzdeki imparatorudur. Ancak modern Japonya’nın temelleri, 1868 yılında Meiji Restorasyonu ile tahta geçen İmparator Mutsuhito (Meiji) tarafından atılmıştır.

Çin: Sun Yat-sen

Sun Yat-sen, 1912 yılında Çin Cumhuriyeti’nin ilk geçici Başkanı olmuştur. Modern Çin’in kurucusu olarak kabul edilir ve Çin’deki devrimci hareketlerin öncüsüdür.

Hindistan: Rajendra Prasad

Rajendra Prasad, 1950 yılında Hindistan’ın ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve başlamıştır. Hindistan’ın bağımsızlık mücadelesinde önemli bir figür olarak tanınır.

İtalya: Enrico De Nicola

Enrico De Nicola, 1946 yılında İtalya’nın Cumhuriyet ilan edilmesinden sonra ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. İtalya’nın monarşiden cumhuriyete geçiş sürecinde önemli rol oynamıştır.

Rusya: Boris Yeltsin

Boris Yeltsin, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1991 yılında Rusya Federasyonu’nun ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. Ülkede demokrasi ve piyasa ekonomisinin kurulmasında etkili olmuştur.

Brezilya: Deodoro da Fonseca

Deodoro da Fonseca, 1889 yılında Brezilya’nın ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. Monarşinin yıkılmasının ardından cumhuriyetin kurulmasında önemli bir figür olarak kabul edilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli